בניתוח הקטרקט המודרני מושתלת עדשה מלאכותית במקום העדשה העכורה שזה עתה הוסרה מהעין.
בניתוח קטרקט מוציאים את עדשת העין העכורה ומחליפים אותה בעדשה מלאכותית. ההליך הניתוחי מבוצע על פי רוב תחת הרדמה מקומית ואורכו בין 40 - 20 דקות.
נהוג לחלק את סוגי הקטרקט לפי שלושה אזורים בעדשה: קטרקט נוקליארי, קטרקט קורטיקלי וקטרקט תת- קפסולרי אחורי
מטופלים שעברו ניתוח לייזר להסרת משקפיים בצעירותם מהווים אתגר למנתח הקטרקט, בעיקר בכל הקשור לחישוב העדשה המושתלת.
ניתוח הקטרקט המודרני מתבצע בשיטה הנקראת פאקואמולסיפיקציה.
ד"ר חגי אביזמר מסביר שניתוח קטרקט בלייזר מאפשר דיוק רב ביצירת החתך בעדשה העכורה, ומפחית את כמות האנרגיה שמושקעת על מנת לפרק את הקטרקט לפירורים
מחפשים מנתח קטרקט מומלץ? הקטרקט נוטה להתפתח על פי רוב באופן הדרגתי בעקבות עכירות בעדשת העין הטבעית, תופעה המובילה לטשטוש בראייה. תפקידה של עדשת העין הוא למקד את קרני האור החודרות אל על הרשתית דרך האישון, ובמקרים שבהם משובש מעבר קרני האור, הופכת הראייה למט
ד"ר חגי אביזמר מסביר שקיימים כמה גורמים להתפתחות קטרקט בעין, כשהגורם הנפוץ ביותר הוא הגיל.
ניתוח קטרקט בלייזר מאפשר דיוק מרבי במיקום הפתחים בקרנית, ביצירת הפתח בקופסית העדשה ובמיקום העדשה המלאכותית.
בשנים האחרונות הולכים ניתוחי הקטרקט בלייזר וצוברים תאוצה, והם נעשים פופולריים יותר ויותר בקרב המטופלים, ולא בכדי.
מחלת הקאטרקט נחשבת לאחת מהסיבות המרכזיות לבעיות ראיה בגיל השלישי, ומחקרים מראים שאחד מכול שלושה אנשים בגילאי 65 ומעלה סובל מקטרקט בעין אחת או בשתיהן.
סובלים מקטראקט? הומלץ לכם לגשת לניתוח? מעוניינים להצטייד במידע מקיף לקראת הניתוח? ד"ר חגי אביזמר מציין שמדובר באחד מסוגי הניתוחים השכיחים ביותר, כשבישראל בלבד מבוצעים מידי שנה למעלה מ- 70,000 ניתוחי קטראקט.
הקטרקט נחשב לאחת ממחלות העיניים השכיחות ביותר בגיל השלישי, ועל פי הנתונים הסטטיסטים כ- 30% מהאוכלוסייה בגילאי 65 ומעלה סובלים מהמחלה.
מה זה קטרקט? ממה הוא נגרם? מהם תסמיניו וכיצד מטפלים בו? ד"ר חגי אביזמר מסביר שקוטרה של עדשת העין כ- 9 מילימטרים בקירוב ועובייה כ- 5 מילימטרים.
מחפשים רופא עיניים מומחה לקטרקט? ניתוח הקטרקט נחשב לאחד מההליכים הכירורגיים הנפוצים והבטוחים ביותר בעולם הרפואה, עם רמת סיכון נמוכה ושיעורי הצלחה של כ- 98%, בפרט אם הוא מיושם בשיטות עדכניות ומכשור רפואי ממוחשב ומתקדם.
אז מהו בעצם קטרקט בעין, ממה הוא נובע, מהם תסמיניו וכיצד מטפלים בזה?
ניתוח הקטרקט מוגדר כאחד מהניתוחים השכיחים ביותר בעולם הרפואה, עם שיעורי הצלחה גבוהים במיוחד ורמת סיכון נמוכה.
הקטרקט היא מחלה שבאה לביטוי בעכירות עדשת העין. מדובר במחלת עיניים שנפוצה מאוד בקרב הבגיל ושלישיהשלישי, ושכיחותה עולה ביחס לגיל.
מה זה קטרקט בעין? ממה הוא נגרם? מהם גורמי הסיכון וכיצד מטפלים בו? ד"ר חגי אביזמר מסביר שעדשת העין עשויה מרקמה גמישה ושקופה ואמונה על מיקוד קרני האור ברשתית העין.
הומלץ לכם לעבור ניתוח קטרקט ומעוניינים לקבל מידע אודות ביצוע ההליך בפועל, ההכנות לקראתו, הסיכונים, ההתאוששות והליך ההחלמה?
בעבר, עוד בטרם עידן העדשות המושתלות, נהגו לבצע את ניתוח הקטרקט באופן ידני. בשיטה המסורתית בוצע חתך שאורכו כ- 7 מ"מ בגבול של הקרנית עם לובן העין, ודרכו הוצאה כל העדשה בשלמותה מתוך העין.
בישראל מבוצעים מידי שנה כ- 6070,000 ניתוחי קטארקט. מדובר, למעשה, באחד מסוגי הניתוחים הנפוצים ביותר בארץ ובעולם, עם שיעורי הצלחה של מעל ל- 98%, %! ובכול זאת, מומלץ תמיד להצטייד במידע כדי לדעת לקראת מה הולכים.
ניתוח קטרקט נחשב לאחד מהניתוחים הנפוצים והבטוחים בעולם, עם שיעורי הצלחה של כ- 98%.
מחפשים המלצות למנתח קטרקט טוב? ניתוחי הקטרקט נמצאים ברשימת ההליכים הכירורגיים הנפוצים והבטוחים ביותר כיום בארץ ובעולם, עם שיעורי הצלחה של כ 98%
נכון להיום, קיימים מספר סוגי עדשות בניתוח קטרקט, כשההחלטה לגבי סוג העדשה המתאים נעשית במשותף בפגישת ההכנה לניתוח של המטופל עם הרופא המנתח
הקאטרקט היא עכירות של עדשת העין שהולכת ומחמירה ככל שעובר הזמן. יש לכך סיבות שונות והנה כמה מהסיבות הללו שכדאי לדעת עליהן.
מידי שנה מבוצעים בישראל בלבד מעל ל- 70,000 ניתוחי קטרקט, מה שמדרג אותם ברשימת הניתוחים הנפוצים ביותר בארץ ובעולם.
הסטטיסטיקה מראה שההחלמה מניתוח קטרקט הנה על פי רוב מהירה ונטולת סיבוכים משמעותיים, עם שיעורי הצלחה של מעל ל- 98%.
מעוניינים בהמלצות למנתח קטרקט? על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, כחמישית מקרב האוכלוסייה בגילאי 60 סובלת מקטרקט, בעוד שבגילאי 75 ומעלה מזנקים המספרים ל- 50%.
מהו קטרקט בעין? ממה הוא נגרם? מהם התסמינים ואיך מטפלים? ד"ר חגי אביזמר מסביר שתפקיד העדשה הוא למקד את קרני האור שחדרו אל העין ולכוונן אל הרשתית.
הקטרקט בא לביטוי בעכירות עדשת העין, תופעה הגורמת לטשטוש בראיה, ראיה כפולה, בוהק, סנוור ותסמינים נוספים. ניתוח הקטרקט נועד לתקן מצב זה ולאפשר ראייה תקינה, על ידי החלפת עדשת העין העכורה בעדשה מלאכותית.
הקטרקט (ירוד בעברית) נמנה ברשימת הגורמים העיקריים לירידה בראיה ברחבי העולם, ובפרט במדינות מתפתחות, ומחקרים שנעשו בתחום מראים ש- 30% מהאוכלוסייה המבוגרת סובלת מהתופעה. אז מה זה בעצם קטרקט בעין? איך הוא נגרם? מהם התסמינים וכיצד מטפלים?
הקטרקט היא מחלת עיניים נפוצה בייחוד בגיל השלישי. מעל גיל 60 יש סיכוי גבוה לסבול מקטרקט בעיניים.
קטרקט הוא מצב של עכירות בעדשת העין. הסימפטומים לקטרקט יכולים להיות שונים ומגוונים: ירידה באיכות הראייה, טשטוש ראייה, או אפילו ראייה כפולה וחוסר בהירות.
קטרקט הוא מצב של עכירות בעדשת העין, ועל מנת לטפל במצב יש להוציא את העדשה העכורה ולהחליפה בעדשה מלאכותית. ניתוח קטרקט הוא הליך כירורגי שגרתי
הקטארקט היא מחלת עיניים נפוצה בייחוד בגיל השלישי שיש לה סימפטומים שונים ומגוונים הקשורים לירידה באיכות הראייה. אנשים החושדים כי מתפתח להם קטארקט באחת העיניים לרוב יתלוננו על ירידה באיכות הראייה