איך לבחור רופא עיניים מומחה לקטרקט?
מחפשים רופא עיניים מומחה לקטרקט? ניתוח הקטרקט נחשב לאחד מההליכים הכירורגיים הנפוצים והבטוחים ביותר בעולם הרפואה, עם רמת סיכון נמוכה ושיעורי הצלחה של כ- 98%, בפרט אם הוא מיושם בשיטות עדכניות ומכשור רפואי ממוחשב ומתקדם.
יחד עם זאת, בדומה להליכים כירורגיים אחרים, גם בניתוחי קטרקט עלולים להיות סיבוכים פוטנציאליים, ובעניין זה, למומחיותו, להכשרתו ולניסיונו הקליני של הרופא המנתח יש השפעה קריטית על סיכויי ההצלחה. היכולת של המומחה לקטרקט להתאים את הטיפול באופן אופטימלי הן לרקע הרפואי הכללי של המועמד לניתוח והן למצב העין, ממזערת את הסיכון בניתוח עצמו, ומורידה את השכיחות של סיבוכים מאוחרים של הניתוח, כדוגמת קטרקט משני. בקרב כשליש מהמטופלים עלול להתפתח במרוצת הזמן קטרקט משני, שזו עכירות של הקופסית האחורית (עליה מונחת העדשה המלאכותית). תופעה זו תבוא לביטוי בירידה באיכות הראייה (כאילו "הקטרקט חזר"), והטיפול בה מתבצע במשרד באמצעות מכשיר לייזר.
מזעור הסיכון לסיבוכים כירורגיים
ד"ר חגי אביזמר, רופא עיניים ומנתח מומחה לקטרקט, המכהן בבי"ח וולפסון שבחולון כראש תחום קטרקט, קרנית, ומקטע קדמי ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, מציין שברשימת הסיבוכים הכירורגיים בניתוח ניתן למנות מקרים כגון כוויה בקצוות החתך הניתוחי, דימומים, בצקת בקרנית, קרע בקופסית העדשה, כמו גם מיקום לא נכון של העדשה המושתלת ואו חוסר יציבות שלה.
סיבוך נוסף, הנחשב לנדיר יחסית הוא קרע של שק העדשה בחלקו האחורי ופיזור חלקיקים מגרעין העדשה לתוך חלל הזגוגית של העין. מדובר בסיבוך המצריך ניתוח נוסף של כריתת זגוגית העין והוצאת חלקיקי העדשה ומגדיל את הסיכון להיפרדות רשתית בעתיד
מה לבדוק במהלך החיפוש אחר רופא עיניים מומחה לניתוחי קטרקט?
ישראל מתאפיינת במערכת בריאות טובה בהשוואה למדינות אחרות בעולם ויש בה שפע של רופאים מעולים, אך תמיד יוותרו פערים בין רופאים וגישות טיפוליות שונות. אחת הדרכים המקובלות כיום לאתר רופא עיניים מומחה לקטרקט היא רשת האינטרנט. הקלדת הביטוי בגוגל מספקת לנו מידע כמעט אינסופי בכול תחום, לרבות מידע על רופאי עיניים דרך פורטלים, פורומים, מרכזים רפואיים, בלוגים ואתרים עצמאיים.
במהלך הבדיקה ראשונית, חשוב לבדוק ולברר היכן רכש את השכלתו, באילו בתי חולים עבר התמחות והתמחות על, מהו ניסיונו הקליני, אילו תפקידים מילא בעברו ואילו תפקידים הוא ממלא בהווה (כמו לדוגמה ראש תחום, מנהל מכון, מרצה בכיר וכן הלאה). כמו כן, כדאי לבדוק גם חוות דעת והמלצות של גולשים שטופלו או מטופלים הנווה אצל אותו הרופא. ככלל, מומלץ להעדיף רופא עיניים עם התמחות על בתחום הספציפי שבגינו פונים לטיפול.