מעוניינים בהמלצות למנתח קטרקט? קבלו כמה טיפים
מעוניינים בהמלצות למנתח קטרקט? על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, כחמישית מקרב האוכלוסייה בגילאי 60 סובלת מקטרקט, בעוד שבגילאי 75 ומעלה מזנקים המספרים
ל- 50%.
קיימות לא מעט שאלות שיכולות להתעורר ולצוץ בקרב אלו שאובחן אצלם קטרקט, כמו לדוגמה האם כדאי להמתין עד שהקטרקט יבשיל או שמא לעבור את הניתוח כבר כעת? איזו עין כדאי לנתח קודם? מהן השיטות לביצוע הניתוח? באילו סוגי עדשות עושים שימוש? וכן היתרונות, החסרונות, והסיכונים הטמונים בכל שיטה.
ניתוח הקטרקט ידוע אמנם בעולם הרפואה כאחד מההליכים הכירורגיים השכיחים והבטוחים ביותר, עם הצלחה בשיעורים של מעל ל- 98%, אולם כמו בכל ניתוח, גם בניתוח זה קיים סיכון לסיבוכים.
ניסיונו הקליני ומומחיותו של הרופא המנתח
ד"ר חגי אביזמר, רופא עיניים ומנתח בכיר, המכהן מאז שנת 2001 כראש תחום קרנית ומקטע קדמי במרכז הרפואי וולפסון שבחולון, מסביר שעל אף שבישראל מבוצעים ניתוחי הקטרקט בטכניקות העדכניות ביותר, תוך עשיית שימוש במכשור ממוחשב ומתקדם, עדיין קיים סיכון לסיבוכים שונים ומגוונים.
כאן באים לביטוי הכשרתו, ניסיונו הקליני ומומחיותו של הרופא המנתח, ואלו עשויים להשפיע במידה רבה על סיכויי הצלחתו של הניתוח. קבלת המלצות למנתח קטרקט על ידי מטופלים אחרים שעברו את ההליך אצל אותו המנתח הנו פרמטר חשוב שלא כדאי לוותר עליו. מנתח שבאמתחתו ניסיון קליני עשיר, ייטיב להתאים לכל אדם המועמד לניתוח את הטיפול האופטימלי ביחס למצבו הספציפי והרקע הרפואי שלו.
הדרכים המקובלות לקבלת מידע והמלצות
ניתן למנות כמה סיבוכים כירורגיים שיכולים להתרחש בניתוחי קטרקט, בהם זיהומים, צניחה של העפעף, בצקת בקרנית, מנח לא מדויק של העדשה המושתלת, כוויה בקצוות של החתך הניתוחי, דימום תוך עיני, פגיעה בשקיפותה של הקרנית וכיוצא בזה. סיבוך נוסף שכיח פחות הוא פיזור חלקיקי גרעין הקטרקט בחלל הזגוגיתי שבעין בעקבות קרע בקופסית האחורית, סיבוך הכרוך בניתוח רשתית נוסף.
חלק מהסיבוכים קשורים למצב העין עוד לפני הניתוח, אחרים תלויים במידה לא מבוטלת גם בניסיונו של המנתח. אחת הדרכים המקובלות כיום לקבלת מידע והמלצות למנתח קטרקט היא רשת האינטרנט, דרך כניסה לפורומים ובלוגים רפואיים והתרשמות מרופאים באמצעות מדד שביעות הרצון וביקורת מצד מטופלים אחרים. לאחר שמתגבשת החלטה לגבי רופא מנתח מסוים, מומלץ לברר גם בנוגע למוסדות שבהם רכש את השכלתו, עבר התמחות והתמחות על, התפקידים שבהם כיהן ומכהן, ניסיונו הקליני וכדומה.