עדשות פרמיום


הטיפול המקובל היום לטיפול בקטרקט הוא הוצאת העדשה העכורה. לאחר הוצאת העדשה העכורה מושתלת עדשה מלאכותית במקומה, והיא נקראת עדשה תוך עינית. קיימות עדשות תוך עיניות מסוגים שונים שיכולות לשפר את הראיה של המנותח. התאמת העדשה למטופל תיעשה בשיחה עם הרופא, תוך התחשבות ברצון המטופל מצד אחד, והכרת הטכנולוגיה השונה של כל עדשה מצד שני.

 

עדשות מונו-פוקאליות

עדשות אלה מסייעות בדרך כלל לשיפור הראייה לרחוק (צפייה בסרט, קריאת שלטים ברחוב, נהיגה). כדי לעסוק בפעילות למרחק קרוב (קריאה, תפירה) ולמרחק ביניים (מחשב, טאבלט, איפור גילוח) יש בדרך כלל צורך להתאים משקפיים לאחר הניתוח.

 

עדשות מולטי-פוקליות

גם עדשות מולטי-פוקליות מסייעות בראייה לרחוק. בנוסף לכך, הן מאפשרות ראייה טובה גם למרחק קרוב ולמרחק ביניים. כלומר הן מאפשרות ראייה טובה לנהיגה מצד אחד, ולקריאת ספר מצד שני ללא צורך במשקפיים. קיימות כיום עדשות מולטי-פוקליות בעלות כוח שונה, וניתן להתאים את העדשה המתאימה לפי רצונותיו וצרכיו של המטופל. חשוב לדעת שאיכות הראייה בעדשות מולטי-פוקליות עלולה להיות פחות חדה בהשוואה לעדשות מונו-פוקאליות, בעיקר בתאורה חלשה. אחת מתופעות הלוואי של עדשות אלה היא ראיית הילות וסנוורים סביב מקורות אור בלילה, תופעות ששכיחות יותר בעדשות מולטי-פוקליות לעומת עדשות מונו-פוקאליות.

 

עדשות פרמיום

עדשות טוריות

אסטיגמטיזם (צילינדר) נגרם בגלל עיוות מסוים בקרנית. זו תופעה שכיחה שנמצאת בדרגה זו או אחרת ברוב המועמדים לניתוח קטרקט. בגלל העיוות בקרנית, קרני האור אינן נופלות על מוקד אחד ברשתית, אלא פזורות במספר מוקדים בעין. בשל כך, אסטיגמטיזם גורם לטשטוש ראייה בכל מרחק (רחוק וקרוב). עדשות טוריות יכולות לשפר את הראייה במטופלים הסובלים מאסטיגמטיזם, וניתן להשתמש בהן הן לתיקון הראיה לרחוק בעדשות מונו-פוקאליות, והן כדי לשפר את הראייה גם למרחק ביניים ולקרוב בעדשות מולטי-פוקליות (עדשות מולטי טוריות).

עדשות פרמיום